У МОЗ заявляють, що

У МОЗ заявляють, що "Доступні ліки" зменшили кількість викликів "швидкої"

Укрінформ
За час роботи урядової програми "Доступні ліки" викликів "швидкої", пов'язаних із серцево-судинною недостатністю, критичними станами бронхіальної астми та діабету 2 типу, стало менше на 17 тисяч. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Урядова програма спонукає українців систематично відвідувати лікарів. Це дає можливість терапевтам контролювати перебіг хронічних захворювань, вчасно коригувати лікування та попереджувати можливі ускладнення. Регулярний прийом ліків та відвідування лікаря суттєво вплинули на зменшення кількості критичних станів у пацієнтів. Так, за рік роботи програми, кількість пацієнтів з нормалізованим цукром у крові при діабеті 2 типу збільшилася на 6,5%. Кількість викликів швидкої допомоги з підозрою на інсульт чи інфаркт зменшилася на 4,2%. Майже на 6% менше українці викликали швидку через приступи бронхіальної астми", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що з квітня 2017 року пацієнти отримали ліків майже за 20 мільйонами рецептів на суму близько 900 млн грн.

Зараз в програмі налічується 239 препаратів, 47 з яких можна отримати безоплатно у 7 692 аптеках України.

Читайте також: В регіони відправили ліки за чотирма програмами

Як нагадали у МОЗ, для того, щоб отримати ліки за програмою, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря чи терапевта, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма "Доступні ліки" розпочалася з квітня 2017 року. Пацієнти, що мають серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу та бронхіальну астму отримують якісні та ефективні препарати безоплатно чи з незначною доплатою.

У 2018 році на програму було виділено 1 млрд грн. За 4 місяці роботи програми у 2018 році було використано близько 30% від цієї суми - майже 280 млн грн на відшкодування близько 6 млн рецептів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-