В регіони відправили ліки за чотирма програмами

В регіони відправили ліки за чотирма програмами

Укрінформ
До областей відправлено низку препаратів, що були закуплені за державний кошт.

Ліки закупалися за чотирма програмами лікування: "Легенева артеріальна гіпертензія", "Дихальні розлади новонароджених", "Хворі в до- та післяопераційний період трансплантації" та ліки для дітей, хворих на гемофілію типу А, В або хворобу Віллебранда, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"У регіони відправлено ще низку препаратів, закуплених за державні кошти. Найближчим часом ці лікарські засоби будуть доступні в лікарнях", - йдеться у повідомленні.

Так за програмою "Легенева артеріальна гіпертензія" до регіонів відправлено 162 упаковки препарату Бозентан 62,5 мг; 172 упаковки Бозентан 125 мг. За програмою "Дихальні розлади новонароджених" - 1 988 флаконів препарату "Природні фосфоліпіди"; за програмою "Хворі в до- та післяопераційний період трансплантації" - 7 600 таблеток препарату "Азатіоприн".

За програмою лікування дітей, хворих на гемофілію типу А, В або хворобу Віллебранда:

Фактор VIII коагуляції крові людини (плазмовий) 250 МО - 2 563 упаковки

Фактор VIII коагуляції крові людини (плазмовий) 1000 МО для дітей з гемофілією А - 3 800 упаковок

Фактор VIII коагуляції крові людини (плазмовий) 500 МО - 533 упаковки

Фактор VIII коагуляції крові людини (плазмовий) 1000 МО для дітей з хворобою Віллебранда - 1 230 упаковок

Фактор коагуляції крові людини VIII та фактор Віллебранда людини - 996 упаковок

Фактор IX коагуляції крові людини (рекомбінантний) 500 МО - 1 747 упаковок

Читайте також: Доступні ліки: Гройсман відповів "всепропальщикам" та "зрадофілам"

У МОЗ нагадали, що медичні заклади  згідно з Наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів. Якщо у випаку наявності ліків у лікарні пацієнту відмовляють в їх безкоштовній видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Міністерство охорони здоров`я закуповує ліки в межах виділеного бюджету, котрий щорічно приймає ВРУ (у 2016 році – 3,4 млрд грн, у 2017 році 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-