Влада Сум виділила мільйон на допомогу родинам дітей, постраждалим у ДТП в Білорусі

Влада Сум виділила мільйон на допомогу родинам дітей, постраждалим у ДТП в Білорусі

Укрінформ
Депутати Сумської міської ради виділили із міського бюджету кошти на матеріальну допомогу сім'ям, діти яких постраждали в дорожньо-транспортній пригоді у Білорусі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При прийнятті рішення про внесення змін та доповнень до міського бюджету депутати передбачили 1 млн грн для надання матеріальної допомоги шести сім'ям, діти яких постраждали, та одній сім'ї, дитина якої загинула унаслідок аварії на території Білорусі 13 травня 2018 року", - зазначила заступник міського голови Віра Мотречко.

За її словами, при розподілі цих коштів між сім’ями, будуть враховувати думку батьків.

Окремо депутатський корпус виділив ще 20 тис. грн на передачу субвенції з міської скарбниці обласній для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на відшкодування витрат із транспортування загиблого до Сум спецтранспортом.

Як повідомлялося, вранці 13 травня у Кам’янецькому районі Білорусі автобус із 26 школярами із Сумщини, які в рамках українсько-польскої культурної програми обміну були у Польщі і поверталися додому, потрапив у ДТП.

Водій (1976 р. н., громадянин України), керуючи автомобілем марки Renault Master, скоїв попутне зіткнення з навантажувачем  під керуванням місцевого жителя.

В результаті зіткнення загинула 12-річна дитина, яка перебувала на передньому пасажирському сидінні. Це був учень однієї із сумських шкіл. Його поховали в обласному центрі 16 травня.

Крім загиблого, ще шестеро хлопців із важкими травмами були доставлені до Кам’янецької районної лікарні, а потім  госпіталізовані до Брестської обласної лікарні.

Читайте також: Загиблого в ДТП у Білорусі школяра поховали в Сумах

За інформацією Сумської ОДА, наразі стан одного з школярів, який  отримав найбільш важкі травми і перебував у реанімації, покращився, його перевели до відділення хірургії.  Щодо іншого постраждалого, то він залишається у відділенні реанімації.

Інші постраждалі у ДТП перебувають у нейрохірургічному, ортопедо-травматологічному та лор-відділеннях Брестської обласної лікарні.

Поки що мова про їх транспортування до Сум не йде.  У школах, де навчаються постраждалі діти, організовано збір коштів на допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-