Вибух на Прикарпатті: у поліції розповіли про стан потерпілих

Вибух на Прикарпатті: у поліції розповіли про стан потерпілих

Укрінформ
На Прикарпатті внаслідок вибуху гранати у селі Лісна Тарновиця життя однією людини залишається під загрозою. Чоловік отримав осколкову черепно-мозкову травму.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу сказав начальник кримінальної поліції ГУ НП в області, полковник Ігор Баб`юк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поранення отримали 9 осіб, які доставлені до лікувального закладу. У восьми - травми середньої важкості: осколкові поранення тіла, рук і ніг. Одна людина отримала осколкову черепно-мозкову травму і знаходиться в реанімації. Стан її життя під загрозою», - зазначив Бабюк.

За його словами, в кафе, де стався вибух, знаходилось близько 15 людей. Наразі поліція з’ясовує усі обставини події. Відомо, що серед постраждалих є і жінка військового, який кинув гранату. У неї діагностували осколкове поранення ока, вона може втратити око. В поліції припускають, що у затриманого виник конфлікт з селянами через ревнощі. Також, встановлюють, чи справді вибухнула граната «Ф-1», яку військові вважають однією із найнебезпечніших.

Читайте також: Вибух гранати на Івано-Франківщині: поліція відкрила провадження

«Якщо це була граната «Ф-1», то могло бути 9 трупів. Ця граната має велику діючу силу. Людям пощастило», - зауважив полковник поліції.

Він зазначив, що вночі поліція провела обшук у будинку, де військовий проживав зі співмешканкою. Там вилучили тротилові шашки, газовий пістолет та набої до автомата Калашникова. Походження зброї теж з’ясовує поліція.

Як повідомлялося, учора ввечері у селі Лісна Тарновиця біля кафе «Павутина» вибухнула граната, внаслідок чого постраждали 9 людей. Затриманий – 25-річний військовослужбовець 10-ї гірсько-піхотної штурмової бригади, яка дислокується в Делятині на Прикарпатті. Родом сержант з Донецької області. Наразі перебуває у відпустці. Його звинувачують у замаху на вбивство.

Поліцію на місце події викликала жінка, яка стверджувала про побиття співмешканця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-