Зубко хоче реформувати

Зубко хоче реформувати "швидку" в Україні за одеським зразком

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко ознайомився в Одесі з роботою реформованої служби швидкої медичної допомоги.

Зубко заявив, що одеський досвід реформування служби "103" варто поширювати в усіх областях України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одеська область - одна з найбільших за територією в Україні, тому актуальне питання доступу і швидкості надання медичної допомоги. Так само важливий зв'язок сімейного лікаря чи терапевта, що працюють в амбулаторії, з фахівцями закладів другого і третього рівнів медицини", - зазначив Зубко.

За його словами, не менш важливо, що Єдину оперативну диспетчерську службу поєднали  з Центром телемедичних консультацій. Зараз консультації за допомогою засобів телемедицини надаються з одного пункту, залишилось поступово розширювати мережу, щоб сертифіковані лікарі консультували працівників ФАПів з будь-якого медичного центру країни.

На думку  віце-прем'єра, "це перший досвід, дуже важливий і актуальний, який... може бути реалізований в Україні".

Читайте також: Зубко презентував 7 кроків до гендерної рівності в громадах

Зубко додав, що Єдиний диспетчерський центр створено за рахунок обласного та місцевих бюджетів завдяки децентралізації. Однак частину коштів, виділених урядом у вигляді медичної субвенції Одеській області, ще не використали. 

Голова Одеської ОДА Максим Степанов, який супроводжував віце-прем'єр, уточнив, що  "скористатися єдиним номером "103" для надання медичної допомоги тепер можуть  90% жителів області. 

Зубко проінспектував пункт Єдиної Оперативної Диспетчерської Служби / Фото Сергія Ляшонка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-