Миколаївщина долучилася до всеукраїнського проекту інклюзивної освіти

Миколаївщина долучилася до всеукраїнського проекту інклюзивної освіти

Фото
Укрінформ
Дружина Президента та в.о. голови Миколаївської облдержадміністрації підписали Меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Миколаївщина висловила бажання приєднатися до нашого проекту, і ми цьому дуже раді. Я сподіваюся, що це стимулюватиме процес інклюзивної освіти на території області, адже керівництво ОДА бере на себе в першу чергу моральну відповідальність за розвиток цього напрямку. Наразі нам ще треба багато що зробити. Сьогодні в Україні лише 1 відсоток дітей з особливими освітніми потребами охоплений інклюзією. Ми об’єднаємо наші зусилля, і я думаю, що всі наші діти будуть долучені до нового освітнього українського простору рівних можливостей», - сказала Марина Порошенко.

Для створення доступних та якісних умов навчання учнів з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівництву області типові проекти медіатеки, ресурсної кімнати та інклюзивно-ресурсних центрів, які є невід’ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

Робоча поїздка Марини Порошенко до Миколаївської області / Фото: Марків Михайло. Укрінформ

За словами Боня, навіть сам процес підготовки до підписання меморандуму надав чималу допомогу області, насамперед, методичну. У цьому році з бюджету області виділено 7 млн грн саме на розвиток інклюзивної освіти, а також заплановано відкриття до 1 вересня 17 інклюзивно-ресурсних центрів.

Наразі у місті Миколаєві інклюзією охоплено 646 дітей, у 14 школах відкрито 23 класи, також створено 7 відповідних груп в дошкільних закладах освіти.

Читайте також: Марина Порошенко долучилася до вишивання рушника “Сонячна Одещина”

У ході візиту на Миколаївщину перша леді також оглянула виставку зразків сучасного обладнання для реабілітації осіб з особливими потребами та відкрила театральний фестиваль «Мельпомена на Миколаївщині» в рамках ХХ Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-