Мер Добропілля замість роботи їздив у Крим

Мер Добропілля замість роботи їздив у Крим

Укрінформ
На Донеччині правоохоронці оголосили Добропільському міському голові підозру у підробленні офіційних документів для незаконного відвідування Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. 

"Встановлено, що 47-річний посадовець, використовуючи своє службове становище, підписував табелі обліку робочого часу, які містили неправдиві відомості про відпрацьований особисто ним робочий час. Таким чином міський голова намагався приховати факти невиконання посадових обов’язків у зв’язку із залишенням свого робочого місця у робочий час без поважних причин для відвідування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим", - зазначили у відомстві.

Також у повідомленні йдеться, що чиновник з метою приховання фактів відсутності на робочому місці у травні 2017 року надав до міської ради підроблений офіційний документ - листок непрацездатності. На підставі підроблених офіційних документів посадовцю були нараховані та виплачені бюджетні кошти.

Таким чином, меру повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, використання підроблених документів), чч. 2,3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Читайте також: Самопроголошеному "голові" Коцюбинської селищної ради оголосили про підозру

Щодо міського голови подані клопотання про обрання запобіжного заходу і клопотання про відсторонення від посади.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-