Зубко бачить великий потенціал у міжрегіональному співробітництві зі Словенією

Зубко бачить великий потенціал у міжрегіональному співробітництві зі Словенією

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко відзначив співпрацю зі Словенією у сфері енергоефективності та модернізації муніципальної інфраструктури та плануємо розширення цієї співпраці.

Про це він написав у Facebook.

"Словенські компанії в рамках Другого проекту розвитку міської інфраструктури, що реалізуються за кредитні кошти Світового банку, вже беруть участь у модернізації комунальних підприємств ПрАТ "АТ" Київводоканал" та КП "Житомирводоканал", - наголосив Зубко.

Він також зазначив, що найближчим часом будуть підписані чергові контракти між словенськими компаніями та КП "Житомирводоканал" щодо реконструкції насосних станцій водопроводу і водоочисної станції у м. Житомир, а також ОКВП "Дніпро-Кіровоград" щодо проектування, постачання та монтаж насосних станцій водопроводу у м. Кропивницький. Також словенська сторона готова надати грант на будівництво в Житомирі сонячної електростанції.

Читайте також: Миротворці ООН допомогли би вирішити ситуацію на Донбасі - президент Словенії

Урядовець висловив сподівання, що українсько-словенський бізнес-форуму, запланований на листопад 2018 року, сприятиме активізації співпраці в сфері енергоефективності та відновлювальних джерел енергії.

Він також відзначив великий потенціал у міжрегіональному співробітництві зі Словенією, чий досвід децентралізації є корисним для українських громад. "Прикладом може слугувати підписаний у лютому року Лист про наміри на співпрацю між Тячівською #ОТГ та муніципалітетом словенського міста Мурска-Собота", - додав Зубко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну у п'ятницю з візитом прибув президент Словенії Борут Пахор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-