Масове отруєння: у черкаській школі знайшли

Масове отруєння: у черкаській школі знайшли "окремі порушення"

Укрінформ
У Держпроспоживслужбі після отруєння дітей в Черкасах у школі №8 провели позапланову перевірку в цьому навчальному закладі, під час якої були виявлені "окремі порушення".

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба відомства.

"За результатами проведених Головним управлінням Держпроспоживслужби в Черкаській області позапланових перевірок Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 та підприємства ПП Родной Є.О., що виробляє та постачає воду питну доочищену фасовану "Рідненька" у зазначений заклад, виявлені окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами перевірок керівництву загальноосвітньої школи № 8 та ПП Родной Є.О. направлені приписи щодо усунення виявлених порушень.

Повідомляється також, що за пропозицією Держпродспоживслужби області рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради роботу черкаської школи № 8 тимчасового призупинено до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу (генеральне прибирання, дезінфекція, провітрювання навчальних, підсобних, санітарно-побутових приміщень, харчоблоку тощо), з проведенням повторних лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності (атмосферне повітря, гігієнічні змиви тощо).

За результатами лабораторних досліджень, проведених Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, у пробах грунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено, за винятком вмісту алюмінію в одній з чотирьох відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (гранично допустима концентрація 0,5 мг/куб. дм, виявлено 0,7 мг/куб. дм).

У Держпродспоживслужбі нагадали, що за даними ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" у пробах грунту, питної води, атмосферного повітря та під час радіологічних досліджень перевищень нормативів не виявлено.

Повідомляється також, що на запит ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області від Управління ДСНС у Черкаській області отримано інформацію щодо відсутності впродовж 5-8 травня аварійних ситуацій на об’єктах міста Черкаси (промислові підприємства, об’єкти водо- та газопостачання, водовідведення тощо).

Читайте також: Отруєння у Черкасах: 22 дітей вже виписали з лікарні

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

За інформацією МОЗ, 11 травня 22 дітей, яких було госпіталізовано зі шкільної лінійки у Черкасах, виписали з лікарні. В медзакладах досі залишається 36 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-