У Черкасах не знайшли причин отруєння школярів, чекають результатів із Києва

У Черкасах не знайшли причин отруєння школярів, чекають результатів із Києва

Укрінформ
У Черкасах, де сталося отруєння невідомою речовиною, провели аналізи води, повітря, учбових приміщень і прилеглої території, але не знайшли причин, які могли б викликати таке погіршення стану школярів. Зараз очікують результати досліджень з київських лабораторій.

Про це повідомив у Facebook речник Управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

"У відповідності до доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, аналізи відібрані з місця події передані до Київського інституту екології та токсикології, лабораторії токсикології Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ МОЗ України, а також до німецької "Лабораторії Др. Редгера", розташованої у місті Київ", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що фахівці хіміко-радіологічної лабораторії АРЗ СП Управління ДСНС України у Черкаській області на території школи провели заміри повітря та грунту на вміст небезпечних хімічних речовин. Перевищень вмісту хімічних речовин понад гранично допустимі концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%).

Лабораторією Держпродспоживслужби м. Черкаси взято проби повітря, води з системи централізованого водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. За результатами досліджень атмосферного повітря на вміст фенолу, формальдегіду, сірководню, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, аміаку перевищень гранично допустимих максимально разових концентрацій не виявлено.

В учбових класах та виробничих приміщеннях школи проведені виміри потужності гамма-випромінювання та бета-забруднення поверхонь, перевищення нормативних рівнів не виявлено. Лабораторні дослідження за іншими показниками продовжуються.

Промисловою лабораторією ПАТ "Азот" проведена перевірка на вміст окислів азоту та вуглецю, а також аміаку. Перевищень понад гранично допустимі концентрації не виявлено.

Підрозділом Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби проведена хімічна розвідка приміщень та прилеглої території ЗОШ №8 на вміст бойових отруйних речовин та хімічно-небезпечних речовин.

Читайте також: Отруєння у Черкасах: Супрун спростовує версію про аварію на азотному підприємстві

За результатами обстеження перевищень граничних рівнів не виявлено.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки в черкаській загальноосвітній школі учні 2-9 класів почали втрачати свідомість, відчували нудоту. Загалом на заході перебувало 424 учні та 26 вчителів. З них було госпіталізовано 55 дітей та 4 дорослих (трьох вчителів та технічну працівницю). Наразі усі діти перебувають у задовільному стані.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-