Отруєння у Черкасах: Супрун спростовує версію про аварію на азотному підприємстві

Отруєння у Черкасах: Супрун спростовує версію про аварію на азотному підприємстві

Укрінформ
Перші аналізи зразків повітря, грунту та води з території школи №8 у Черкасах, де 8 травня сталося масове отруєння дітей, не показали наявності отруйних речовин. Зразки було доправлено до лабораторій Києва і результати їх дослідження очікуються сьогодні до кінця дня.

Про це перед засіданням Кабінету міністрів сказала журналістам в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відібрані зразки повітря, грунту не тільки біля школи, а також у школі, у дворі школи,  з території військової частини, що є поруч, а також зразки води. Перші результати показують, що нічого не було. Але ми взяли додаткові зразки і в Інституті токсикології проводиться дослідження в їхній лабораторії. Це набагато вищий рівень лабораторії", - сказала Супрун і додала, що до кінця сьогоднішнього дня повинні бути висновки.

Супрун повідомила, що  на території сусідньої зі школою військової частини не спостерігалося випадків отруєння чи погіршення стану здоров'я. 

Також вона додала, що одна доросла людина, яка також потрапила до лікарні, залишається поки що у відділенні інтенсивної терапії. За словами Супрун, стан жінки задовільний, але лікарі зараз спостерігають за нею, бо вона два дні після отруєння провела вдома.

За словами в.о. міністра, після того, як дітей випишуть з лікарні, вони ще протягом двох тижнів залишатимуться під наглядом своїх педіатрів. 

Супрун зауважила, що загалом ситуація виглядає так, що ніби діти щось вдихнули під час лінійки в школі, втім аналізи крові, сечі та мокротиння не показали наявність якихось хімічних речовин. Також вона відхилила припущення, що отруєння сталося через аварію на азотному підприємстві, бо аналізи крові не засвідчили наслідки отруєння цією речовиною. 

Супрун також не пов'язує випадок у Черкасах з випадком, що стався 8 травня в Новомосковську Дніпропетровської області. Там дітям стало зле через тривале перебування на сонці. 

Читайте також: Ситуація у Черкасах: стан більшості дітей - задовільний

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки у черкаській школі №8 діти масово почали скаржитися на погане самопочуття, деякі непритомніли. Спочатку госпіталізували 15 дітей, пізніше їхня кількість зросла до півсотні. За висновком медиків,  у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає.

Було обстежено приміщення школи та прилеглу територію, відібрано проби водопровідної та пляшкової питної води, а також проведено заміри повітря на вміст небезпечних речовин. Перевищень вмісту хімічних речовин понад гранично допустиму концентрацію не виявлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-