Черкаських школярів обіцяють виписати з лікарні до кінця тижня

Черкаських школярів обіцяють виписати з лікарні до кінця тижня

Укрінформ
Учнів черкаської школи №8, які постраждали під час ранкової лінійки у вівторок, 8 травня і ще залишаються на стаціонарному лікуванні, повинні виписати до кінця тижня.

Про це з посиланням на головного лікаря дитячої обласної лікарні Миколу Кондрацького повідомив у Facebook голова Черкаської міськради Анатолій Бондаренко.

"Всі діти на сьогодні перебувають у задовільному стані. До кінця тижня школярі, які ще перебувають у лікарні, повернуться додому. Хворих із середньою та важкою тяжкістю – немає", - йдеться у повідомленні.

Черкаський мер зазначив, в лікарні поспілкувався також із батьками учнів, які зранку привели своїх дітей на повторні аналізи. Результати аналізів – в нормі.

"Розумію, що багатьох цікавить, що ж трапилося насправді й чим отруїлися діти. Утім, відповідь на це зможуть дати лише компетентні органи, тож дочекаймося їхніх висновків. У лікарні вже працює прокуратура", - наголосив міський голова.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, Бондаренко має намір дати доручення профільному департаменту розробити низку комплексних заходів безпеки в школах міста.

Читайте також: У Черкасах дітей із реанімації перевели у стаціонар

За результатами проведених Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби лабораторних досліджень відібраних на території загальноосвітньої школи проб грунту (вміст пестицидів, радіонуклідів), питної води з водопровідної мережі школи та кулерів (органолептичні, фізико-хімічні, санітарно-токсикологічні показники), відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня на ранковій лінійці у черкаській ЗОШ №8 низці учнів стало зле, діти почали втрачати свідомість. Протягом дня до обласної лікарні доправили 53 учні та 4 вчителів, причому 11 дітей потрапили до реанімації. Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-