СБУ затримала агента спецслужб РФ, який планував вбивство судді

СБУ затримала агента спецслужб РФ, який планував вбивство судді

Фото
Укрінформ
Співробітники контррозвідки СБУ запобігли на Луганщині замовному вбивству колишнього високопосадовця судової системи, організоване російським спецслужбами.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Оперативники СБУ задокументували, що російські спецслужби завербували українського громадянина, який відбував покарання на тимчасово окупованій території Донбасу. За їхнього сприяння він був звільнений з в'язниці та погодився виконувати диверсійно-розвідувальні і терористичні завдання на території України. Співробітники СБУ встановили, що зловмисник у березні 2018 року отримав завдання від кадрового офіцера спецслужб РФ із здійснення теракту стосовно представника української судової системи", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, завербований зловмисник здійснив поглиблене вивчення "об'єкта" і провів розвідку за місцем проживання, а також отримав засоби для вчинення злочину.

"За задумом російських кураторів, вбивство судді повинно було дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію на Луганщині та підірвати довіру населення до правоохоронних органів", - зазначається в повідомленні. Оперативники контррозвідки спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа" затримали зловмисника під час спроби проникнення у приватний будинок судді для його фізичної ліквідації.

Читайте також: СБУ запобігла провокації російських спецслужб до 9 травня

Підкреслюється, що затриманий агент спецслужб РФ також зізнався у виконанні низки розвідувальних завдань, серед яких - відео- та фотофіксація місця дислокації однієї із військових частин, наявної техніки і озброєння, окремих залізничних вузлів на території Луганської області, вивчення системи безпеки одного зі столичних бізнес-центрів. За їх виконання зловмисник отримував від представника спецслужб РФ гроші під час особистих зустрічей у Москві, зазначили в СБУ.

Наразі тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-