Масове отруєння у Черкасах: госпіталізовані 53 учні та двоє вчителів

Масове отруєння у Черкасах: госпіталізовані 53 учні та двоє вчителів

Фото
Укрінформ
У Черкасах станом на 14.30 госпіталізовано двоє вчителів та 53 учні школи №8, батькам постраждалих надають психологічну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Черкаській області. 

"Станом на 14:30 до лікувальних закладів м. Черкаси госпіталізовано 53 учні та двоє вчителів. З них 11 дітей перебувають в реанімації в стані середньої тяжкості, решта  -  у задовільному та легкому стані. Для надання психологічної допомоги батькам хворих дітей в лікарні організовано роботу психологів ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Всього на лінійці перебували 424 учні. Постраждалі - учні 2-9 класів - скаржилися на нудоту, запаморочення, головний біль.

У Службі також повідомили про результати дослідження повітря і води.

Перевищень вмісту хімічних речовин у повітрі понад гранично допустиму концентрацію не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%).

Лабораторією Держпродспоживслужби м. Черкаси взято проби води з системи централізовано водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. Результати досліджень очікуються до 16 години.

Читайте також: Масове отруєння у Черкасах: голова ОДА каже, що стан дітей поліпшується

З 12.00 у Черкасах проводиться засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо визначення першочергових заходів з локалізації та ліквідації осередку події, надання допомоги потерпілим.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у вівторок в Черкасах під час лінійки в школі № 8 діти почали непритомніти. Спочатку госпіталізували 15 дітей, пізніше їхня кількість зросла до 51. Попередній діагноз у всіх постраждалих - отруєння невідомою речовиною.

Гройсман і глава МОЗ Уляна Супрун відбули до Черкас для з'ясування ситуації зі здоров'ям дітей. 

Президент України Петро Порошенко доручив вжити усіх заходів для встановлення причини отруєння дітей у Черкасах.

Масове отруєння школярів у Черкасах

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-