На Кіровоградщині відкрили два кримінальні провадження про підкуп виборців

На Кіровоградщині відкрили два кримінальні провадження про підкуп виборців

Укрінформ
Правоохоронними органами Кіровоградської області розпочато два кримінальні провадження за фактами підкупу виборців, які мали місце в селі Дмитрівка Знам’янського району під час виборчого процесу в об’єднаній територіальній громаді (ОТГ).

Про це повідомила прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема правоохоронцями виявлено два факти підкупу виборців довірених осіб двох кандидатів в депутати Дмитрівської ОТГ. За 200 гривень громадянам пропонували віддати свій голос за кандидата однієї з політичних сил.

За даними фактами відомості внесено до ЄРДР та розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) КК України. Санкція статті передбачає покарання за цей вид злочину у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Читайте також: На Луганщині зафіксували підвезення виборців до дільниць від імені двох партій - КВУ

Правоохоронні органи регіону вживають усіх вичерпних заходів задля забезпечення правопорядку, безпеки та законності виборчого процесу, який проходить в об’єднаних територіальних громадах Знам’янського та Олександрійського районів, зазначають в прокуратурі.

Як повідомлялося, у неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України пройшли перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-