На травневі свята рятувальники перейшли на посилений режим

На травневі свята рятувальники перейшли на посилений режим

Укрінформ
В Україні близько 7 тисяч рятувальників перейшли на посилений режим несення служби.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“На період травневих свят та роковин трагедії, що сталася 2 травня 2014 року у м. Одеса, починаючи з 9 години 28 квітня до 9 години 2 травня, підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у цей період буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей.

За даними Держслужби, загалом до 2 травня на цілодобовому чергуванні перебуватимуть близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а у разі необхідності сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

Крім того, додали у відомстві, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії та регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних до проведення заходів до роковин трагедії 2 травня 2014 року в Одесі.

Також у готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 та, залежно від погодних умов, вертоліт “Єврокоптер”, зазначили в прес-службі.

Читайте також: Одесу на травневі свята охоронятиме "Альфа"

Як повідомлялося, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Перші сутички відбулися на Грецькій площі, де загинули двоє людей. Потім епіцентр подій перемістився на Куликове поле, до Будинку профспілок, де сховалися прибічники сепаратистів. У будівлі виникла пожежа. В результаті конфлікту і пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, більше ста постараждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-