Одесу на травневі свята охоронятиме

Одесу на травневі свята охоронятиме "Альфа"

Укрінформ
До забезпечення правопорядку на травневі свята в Одесі будуть залучені бійці спецпідрозділу «Альфа» та інші структури СБУ.

Про це йшлося на нараді керівників силових структур Одеської області та міста за участю голови ОДА Максима Степанова, заступника голови Служби безпеки Олега Фролова та першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, повідомляє прес-центр СБУ.

«За дорученням голови СБ України Василя Грицака для забезпечення правопорядку будуть задіяні понад шістдесят бійців спецпідрозділу «Альфа» та інші структури спецслужби», поінформував Фролов.

З огляду на те, що на ці дні припадають і роковини трагічних подій, що сталися 2 травня 2014 року в Одесі, на нараді вирішено з метою недопущення терористичних та екстремістських проявів упровадити з 29 квітня посилений режим несення служби всіма правоохоронними органами регіону із залученням членів громадських формувань.

Раніше МВС повідомило, що на період травневих свят на вулицях Одесі працюватимуть понад 2 тисячі правоохоронців. На посилений режим роботи переходять фахівці ДСНС. Також посилена охорона державного кордону та пунктів пропуску в Одеській області.

Читайте також: Труханов прокоментував розслідування ВВС щодо нерухомості в Лондоні

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Перші сутички на Грецькій площі, де загинули двоє людей. Потім епіцентр подій перемістився на Куликове поле, до Будинку профспілок, де сховалися прибічники сепаратистів. У будівлі виникла пожежа. В результаті конфлікту і пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, більше ста дістали поранення.

Фото: focus.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-