Ток-шоу у Сумах формуватиме майбутніх лідерів громад

Ток-шоу у Сумах формуватиме майбутніх лідерів громад

Децентралізація
Укрінформ
У Сумах стартувало молодіжно-політичне ток-шоу „Свідомі”, покликане долучити молодь до активної участі у громадсько-політичному житті регіону, в тому числі і до реформи децентралізації.

Його організаторами виступили Сумський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, управління молоді та спорту облдержадміністрації, телеканал „Відікон” та медіа-платформа "Спецкор", яка вела онлайн трансляцію заходу на своїй сторінці у Facebook, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Сумах стартувало молодіжно-політичне ток-шоу. Фото Сергія Ханіна

„Я вважаю, що для успішного завершення реформи децентралізації в Сумській області потрібно оновити як депутатський склад міських, сільських рад, так і поміняти частину людей, які відповідають за впровадження цієї реформи у громадах. Я розумію, що це моментально не буде, однак ми мусимо готувати з числа молоді активних і відповідальних людей, які усвідомлюють, для чого ця реформа і бачать шляхи її успішної реалізації. Я сподіваюся, що ці люди, які отримають тут необхідні пояснення, братимуть участь у дискусіях, згодом стануть лідерами думок на територіях громад”, - зазначив директор Сумського ЦРМС Олександр Хоруженко.

Як повідомила модератор заходу, редактор медіа-платформи "Спецкор" Анна Валевська, загалом буде проведено 11 таких ток-шоу.

„Ми тут будемо збирати молодь в тому числі і студентську, громадських діячів, які вже мають досвід такої роботи, представників облдержадміністрації, міської ради. Обговорюватимуться різні теми життя регіону та те, яким чином молоді люди можуть впливати на його процеси з перспективою наступного їх балотування в депутатські корпуси ОТГ, міських та районних  рад і навіть до парламенту”, - зауважила Валевська.

Під час першого ток-шоу обговорювалися можливості впливу молоді на життя країни, наскільки свідоме нове покоління, які перспективи є для молоді на Сумщині та де знайти нових лідерів для впровадження реформ.

„Я прийшов у політику із громадського сектору, і тому всіляко агітую молодь за те, щоб вона не стояла осторонь політичних процесів, не була байдужою до них. Сьогодні молодь має показати, що політичне сьогодення без неї неможливе, і чим більше молодих людей займатиметься політикою, тим кращими будуть Суми, область і Україна в цілому”, - наголосив начальник управління молоді та спорту ОДА, депутат Сумської міської ради Дмитро Лантушенко.

Читайте також: На Одещині представники ОТГ опановували стратегію розумної спеціалізації

Наступне ток-шоу на базі Сумського ЦРМС планується провести за два тижні.

Програма „U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським  Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-