В Одесі рятуватимуть будинок, де зупинявся Гоголь

В Одесі рятуватимуть будинок, де зупинявся Гоголь

Укрінформ
Одеська міськрада здійснить комплекс екстрених протиаварійних робіт задля відновлення до літнього сезону старовинного будинку №11 на вулиці Гоголя, в якому недавно упав дах і пробив підлогу горішнього другого поверху.

Хоча будинок, де письменник Микола Гоголь колись працював над другим томом "Мертвих душ", є власністю ОСББ, комунальники виконають ряд протиаварійних робіт.

Таку заяву очільника Управління з питань охорони культурної спадщини Одеської міськради Андрія Шелюгіна оприлюднила прес-служба мерії. 

"Протягом останніх років експерти Управління з питань охорони культурної спадщини міськради декілька разів бували в будинку №11, надавали відповідні рекомендації власникам будинку - ОСББ "Затишшя", які роботи треба виконати для порятунку пам'ятника архітектури та історії. Однак через бездіяльність власників стан будинку постійно погіршувався, і сьогодні це призвело до руйнування несучої частини даху та обвалу конструктивних елементів. Інспектори управління проводять обстеження, щоб визначити обсяг першочергових протиаварійних робіт", - зазначив Шелюгін.

За його словами, будівля знаходиться на туристичному маршруті міста, тому буде докладено максимум зусиль для «виправлення ситуації» до початку літнього туристичного сезону.

Читайте також: У Києві працівник суду та екс-прокурор поцупили житловий будинок - Луценко

Будинок, який колись належав родичу письменника, звели у 1836-1849 роках за проектом архітекторів Даллаклава і Шашина. Вулиця Надєждєнська стала Гоголівською під час відзначення 50-ї річниці від дня смерті письменника. «Тут я можу дихати», - писав свого часу Гоголь, маючи намір повернутись до приморського міста.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-