Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": одеський суд виніс перший вирок

Укрінформ
Київський райсуд Одеси у вівторок завершив слухання кримінальної справи старшої виховательки оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" Наталії Цокур. 

Суд визнав підсудну винною у неналежному виконанні обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей згідно з ознаками ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд постановив рішення засудити обвинувачену Цокур, що була відповідальною особою за пожежну безпеку у таборі "Вікторія", до трьох років позбавлення волі. Водночас суд звільняє підсудну від відбування покарання - із встановленням дворічного випробувального терміну", - озвучив вердикт головуючий суддя Геннадій Войтов.

Суд також заборонив підсудній обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за пожежну безпеку, терміном на два роки.

Старша вихователька Цокур (до заміжжя - Янчик) свою вину повністю визнала.

Читайте також: Директора табору "Вікторія" продовжать судити 27 квітня

 Як повідомлялося, у судових інстанціях зараз досліджуються кримінальні провадження стосовно екс-директора позашкільного закладу Петроса Саркісяна, екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько, а також колишніх керівника та інспектора райвідділу ДСНС України в Одеській області.

 У ніч на 16 вересня 2017 року в Одесі сталась пожежа у таборі "Вікторія". Вогонь повністю знищив один з двоповерхових дерев'яних будинків, де перебувало 42 дітей, загинули троє з них - віком від 8 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-