Tank Challenge: на Рівненщині перевірили готовність ЗСУ до міжнародних змагань

Tank Challenge: на Рівненщині перевірили готовність ЗСУ до міжнародних змагань

Фото
Укрінформ
У рамках підготовки танкового підрозділу до міжнародних танкових змагань «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge) Рівненський полігон відвідав командувач Сухопутних військ генерал-полковник Сергій Попко.

Про це повідомляє Rivne Media.

«На Рівненщині проведено перевірку готовності Т-84 та їх екіпажів до танкових змагань «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge)», - йдеться в повідомленні.

Рівненські танкісти поїдуть на змагання в Німеччину / Фото з сайту rivne.media

Зазначається, що командувач виду Збройних Сил особисто ознайомився із завершальним етапом, який полягав у пристрілці озброєння бойових машин і остаточному доопрацюванні представниками заводу виробника. Генерал-полковник Сергій Попко подякував представникам підприємства Укроборонопрому, які здійснили випуск і підготовку цих танків Т-84. За його словами, у порівнянні з попередніми моделями вони дозволяють здійснювати рух під час маневру на великій швидкості, як вперед, так і назад. Замінені елементи системи управління вогнем, встановлено достатньо нові приціли для навідника з тепловізором. А для командира танка — новий прилад, який дозволяє йому за необхідності брати управління вогнем на себе.

Читайте також: В Україні через військові навчання закрили два морські канали

Минулого року Україна вперше брала участь у змаганнях з танкового біатлону на території Німеччини. Танковий взвод 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» був представлений модернізованими танками Т-64БВ та зумів вибороти п’яте місце з шести, обійшовши команду Польщі, яка виступала на новітніх танках Leopard 2A5.

Цього року боротьба між танковими підрозділами під час міжнародних танкових змагань «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge) очікується ще запеклішою, адже до участі в заході, окрім України, заявлено вже вісім країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-