На Херсонщині вигоріло півтора гектари лісу

На Херсонщині вигоріло півтора гектари лісу

Укрінформ
На Херсонщині у Великокопанівському лісомисливському господарстві під час лісової пожежі вигоріло півтора гектари соснового лісу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у понеділок в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

"22 квітня на території Великокопанівського лісництва державного підприємства "Великокопанівське лісомисливське господарство" виникла низова лісова пожежа у насадженнях сосни. Площа пожежі становила 1,5 га", - повідомили в департаменті.

Лісову пожежу було ліквідовано о 14.20. На її гасінні, що тривало понад чотири години, були задіяні 5 пожежних машин, 1 трактор та 17 працівників лісової охорони.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня на Херсонщині на території Раденського лісництва Олешківського лісомисливського господарства виникла лісова пожежа на площі 1,3 га. А 19 квітня на території Іванівського лісництва Збур'ївського лісомисливського господарства виникла лісова пожежа на площі 1,8 га.

Читайте також: В Україні зберігається надзвичайна пожежна небезпека

Херсонщина на сьогодні є одним із найменш заліснених регіонів України. До 2007 року показник заліснення території області становив 4,4%. Після великих лісових пожеж 2007-го та 2012-го років, він зменшився до 3%. На даний час, в результаті висадки нових лісів, показник заліснення вдалося збільшити, і він знову перевищив 4%. Проте у низці районів області лісистість становить менше 1% їх території. Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів, і зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-