Адвокат заявляє, що поліція розшукує сина Штепи

Адвокат заявляє, що поліція розшукує сина Штепи

Укрінформ
Сина екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка звинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що спричинило загибель людей, і створення терористської групи, шукають за підозрою в злочині.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Штепи Дмитро Марченко.

"Хоча подія - бійка в під'їзді будинку в Слов'янську, де мешкає 34-річний Сергій, син Штепи, сталася 5 лютого, зараз біля будинку чергують правоохоронці. Річ у тому, що син Штепи, який, за словами очевидців, лише рознімав бійку у своєму під'їзді, не з’явився 13 квітня в поліцію на вручення підозри в нанесенні двом чоловікам тілесних ушкоджень середнього ступеня, і тому його шукають", - зазначив адвокат.

За його словами, Штепа не вірить в провину сина і вважає подію формою психологічного тиску на неї.

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив на прес-конференції, коментуючи той факт, що колишній запобіжний захід для Штепи - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня, а новий не обраний, і  що прокуратура настоює на обранні для Штепи арешту.

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це за рахунком 4-ий суд, де справу Штепи розглядають із самого початку вже в 5-й раз.

За словами адвоката Олександра Шадріна, Штепа знаходиться в Слов'янську: "До рішення суду про запобіжний захід вона не зобов'язана цілодобово знаходитися удома. За її словами, вона нікуди не збирається від'їжджати з України».

Читайте також: Штепа не з'явилася на суд

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-