Справа на мільйон: у Херсоні вилучили партію контрабандних цигарок

Справа на мільйон: у Херсоні вилучили партію контрабандних цигарок

Укрінформ
У Херсоні вилучено контрабандні цигарки з близького та далекого зарубіжжя, а також фальсифіковані цигарки підпільного вітчизняного виробництва загальною вартістю понад 1 мільйон гривень.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у четвер начальник сектору комунікацій відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Ірина Сальник.

"У Херсоні, в результаті проведення операцій "Акциз-2018" та "Рубіж-2018", працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області спільно із співробітниками УСБУ в Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури області зупинили масовий незаконний збут на території регіону фальсифікованих тютюнових виробів. Це контрабандні цигарки виробництва Молдови та Об'єднаних Арабських Еміратів, а також цигарки, виготовлені в розташованих в Україні підпільних виробництвах. Під час проведення обшуків у місцях зберігання та збуту фальсифікованих тютюнових виробів вилучено та передано на відповідальне зберігання 26 тис. 977 пачок цигарок іноземного виробництва, а також 6 тис. 670 пачок фальсифікованих цигарок під брендами відомих українських виробників. Орієнтована загальна вартість вилученого перевищує 1 млн гривень", - розповіла Сальник.

За її словами, вилучені контрабандні цигарки з Молдови та Об'єднаних Арабських Еміратів не мали марок акцизного податку встановленого зразка, і були ввезені на територію України з порушенням митних правил. У свою чергу, вітчизняний підпільний фальсифікат був маркований підробленими марками акцизного податку. Постачання всіх цих тютюнових виробів на Херсонщину організували мешканці інших регіонів України.

Читайте також: На Херсонщині отримали попередження понад три тисячі "газових" боржників

Як зазначила Сальник, на вилучені цигарки судом накладено арешт.

По даній справі порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.204, ч.1 ст.199 КК України. Наразі розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-