ДТП у Харкові: в суді допитали патрульного, який віз Зайцеву на огляд

ДТП у Харкові: в суді допитали патрульного, який віз Зайцеву на огляд

Укрінформ
На засіданні Київського райсуду Харкова, де триває допит свідків у справі по ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, в якому загинули шестеро людей, опитано свідка-поліцейського, якому на місці події Зайцева пред'явила водійські права і який віз її на огляд.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Патрульний Денис Мягкоголов показав, що до нього підвели Олену Зайцеву, і вона пред'явила йому посвідчення водія, яке він передав слідчому. За його словами, Зайцева була в шоковому стані без ознак сп'яніння. Її разом з пасажиркою Lexus посадили в службовий автомобіль і повезли на огляд. У цій же машині, за його словами, поїхала його напарниця Ляна Теремкова і мати Зайцевої, причому напарниця увійшла в будівлю, де проводилось обстеження, а він залишився зовні, і що після здачі аналізів мати дала доньці якісь таблетки", - зазначили в суді.

Свідок, додали в суді, також навів слова Зайцевої, що вона "закінчувала їхати на "зелений "сигнал світлофора, який переключатиметься на "жовтий".

"Суддя зазначив, що він отримав заяву від потерпілої Жанни Власенко (постраждала, яка була вагітна в момент ДТП - ред.), що обвинувачена Зайцева добровільно відшкодувала завдані їй збитки у розмірі 100 тисяч гривень, і що потерпіла не має до неї претензій, але просить стягнути з Геннадія Дронова компенсацію в розмірі 100 тисяч гривень", - пояснили в суді.

На суді були присутні Зайцева і Дронов.

Наступне засідання відбудеться 24 квітня, о 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Київський райсуд Харкова допитав чотирьох свідків ДТП на Сумській - екс-патрульну Ляну Теремкову, пасажирку Геннадія Дронова Ірину Рафікову, водія Opel Vivaro Євгена Вільховського, який їхав попереду Volkswagen Дронова та Таїсію Помазан, що проходила в момент аварії в сусідньому пров. Мечникова. Саме вона розповіла про ще одного можливого свідка події - водія червоної Mazda, яка рухалася в одному напрямку з Lexus Зайцевої. Після зіткнення водій Mazda - високий білявий молодий чоловік у шкіряній куртці - вийшов з авто, оглянув місце події і поїхав.

Згідно з обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова в Харкові водій автомобіля Volkswagen Touareg виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus, який рухався на заборонний сигнал світлофора з перевищенням швидкості. В результаті зіткнення Lexus виїхав на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких п'ятеро загинули на місці, а ще одна постраждала померла від травм у лікарні.

Зайцева і Дронов обвинувачуються в порушенні правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі людей. Термін перебування під арештом обом продовжений до 1 червня.

2 квітня Київський райсуд Харкова допитав двох свідків обвинувачення. Зокрема, поліцейський Євген Шестов спілкувався на місці події з Зайцевою, і у неї, за його словами, не виявилося при собі водійських документів, мовляв, привезуть, але він не склав протокол, оскільки "захищав місце ДТП".

Читайте також: ДТП у Кривому Розі: поліція затримала водія автомобіля Маzda

12 березня Київський райсуд Харкова на засіданні у справі по ДТП 18 жовтня допитав обох обвинувачених. Зайцева, зокрема, попросила вибачення у потерпілих і родичів загиблих і сказала, що повністю визнає свою провину. Вона визнала цивільні позови потерпілих про відшкодування шкоди.

Що стосується Дронова, то він приніс співчуття сім'ям потерпілих без слів каяття. Він заявляв, що дасть свідчення суду після допиту свідків і не даватиме свідчень проти себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-