Глава МінТОТ і посол Швейцарії представили освітній проект з мінної безпеки

Глава МінТОТ і посол Швейцарії представили освітній проект з мінної безпеки

Укрінформ
У Сєверодонецьку міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш і посол Швейцарської Конфедерації Гійом Шойрер презентували освітянам Луганщини навчальні макети з мінної безпеки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки спільними зусиллями уряду, обласної влади, освітян, громадськості ми зможемо захистити людей, які мешкають на небезпечних територіях. Особливої уваги потребують, звичайно, діти. Також разом з міжнародними партерами ми зробили пілотний проект для відпрацювання заходів щодо зменшення ризиків небезпек через навчання людей", - заявив Черниш, відкриваючи презентацію.

Він зауважив, що разом зі Швейцарською Конфедерацією міністерство обере одну територіальну громаду, скоріш за все, на Луганщині, де ці заходи будуть детально відпрацьовуватися.

У свою чергу, посол Шойрер відзначив, що Швейцарія є активною учасницею у роботі з розмінування територій, а відповідні програми фінансуються нею по усьому світу, в тому числі й в Україні.

Заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко подякував гостям за постійну підтримку у надважливому для Луганщини питанні з розмінування та зосередив увагу на наслідках бойових дій, що тривають вже чотири роки. Так, зруйновано близько семи тисяч об’єктів комунальної, державної, приватної власності та об’єктів інфраструктури.

Загалом міським відділам освіти Луганської та Донецької областей було передано понад 70 навчальних макетів з мінної безпеки.

Читайте також: МінТОТ проводить навчання щодо небезпеки мін на сході України

Як повідомив посол Швейцарської Конфедерації, ці стенди розроблені у співпраці з партнерами, зокрема, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Женевським міжнародним центром з питань гуманітарного розмінування.

Крім того, спеціалісти МінТОТ та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти провели для освітян презентацію стандарту з навчання ризикам небезпек від мін, розробленого міністерством, лекції з підвищення кваліфікації педагогів відповідно до држстандарту початкової школи та міжнародної практики інформування про мінну небезпеку, надали загальні рекомендації щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-