Поблизу Трускавця утворилось нове карстове провалля

Поблизу Трускавця утворилось нове карстове провалля

Укрінформ
Нове карстове провалля виникло поблизу автодороги Дрогобич – Трускавець на Львівщині.

Про це повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА. 

«У селі Модричі Дрогобицького району, неподалік від автодороги Дрогобич – Трускавець, виявили нове грунтове провалля. Воно має розміри 4х4 м та близько 4 м у глибину. Розташоване в 500 м від будівель та в 100 м від електричної опори», - йдеться у повідомленні.

За інформацією, район розміщення провалля огородили. Рівень загрози внаслідок виникнення провалля встановлюється.

Читайте також: Біля Мертвого моря утворилося понад 6 тисяч карстових воронок

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 30 вересня 2017 року на Львівщині стався незначний землетрус. Підземні поштовхи відчули в Дрогобичі, Трускавці та у навколишніх селах. В результаті на території с. Модричі стався обвал карстової породи. Провалля діаметром 200 м, глибиною 30 м утворилося за 300 метрів від дороги та 1 км до найближчої будівлі. Тоді було пошкоджено дві електроопори. Руйнування карсту сталося на площі Стебниківського комбінату «Полімінерал», де в 1970-80 роках проводився інтенсивний видобуток калійних солей. В листопаді на тій же площі поблизу села Вишня утворилося ще одне, проте значно менше провалля.

З цього приводу обласна влада звернулися до Міністерства регіонального розвитку. Було створено робочу групу, яка вирішила за рахунок компанії, яка має в оренді «Полімінерал», локалізувати і вивести із надзвичайної ситуації саме провалля та не допустити наступних. Також вирішено перенести водогін Гірне-Дрогобич, лінію електропередачі та прилеглу до небезпечної зони ділянку дороги Дрогобич-Трускавець.

На моніторинг ситуації, яку проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, а також німецької фірми K-UTEC AG, з обласного бюджету виділено 1,483 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-