Мережу первинної меддопомоги сформували вже 11 областей

Мережу первинної меддопомоги сформували вже 11 областей

Укрінформ
Вже 11 областей сформували спроможні мережі первинної медичної допомоги.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Регіони вже формують проекти спроможних мереж. Вже 11 областей мають затверджені мережі первинної медичної допомоги. До 13 квітня очікуємо від усіх інших. Після затвердження табелю оснащення, порядку медичних послуг та переліку необхідного обладнання ми зможемо впроваджувати конкретні проекти в регіонах», - сказав Зубко.

За його словами, розбудова мережі первинної медичної допомоги в сільській місцевості є одним із головних завдань на цей рік. Це ініціатива Президента України Петра Порошенка, проявлена у законі №2206 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».

«Наша кінцева мета — зменшити кількість звернень людей до вторинної медичної ланки та подолати 65% серцево-судинних захворювань», - додав урядовець.

Читайте також: Зубко про тергромади: найперше завдання - закрити "білу пляму"

У нараді взяли участь Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, члени уряду, голови обласних державних адміністрацій, обласних рад, міст, об’єднаних територіальних громад, керівники іноземних дипломатичних представництв, регіональних офісів реформ, представники Асоціації міст України, Української асоціації обласних та районних рад, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, міжнародних організацій, експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-