Теракт біля Палацу спорту: суд не погодився кликати перекладача на російську

Теракт біля Палацу спорту: суд не погодився кликати перекладача на російську

Укрінформ
Фрунзенський райсуд після перерви в 1 місяць, пов'язаної з хворобою суддів та адвоката, відновив розгляд справи про теракт біля Палацу спорту у Харкові 22 лютого 2015 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"На початку засідання обвинувачений Башликов подав клопотання про відвід прокурора і колегії суддів, а також надання йому перекладача на російську мову. В усіх клопотаннях йому відмовили, і він заявив, що не відповідатиме на запитання, що ставлять українською мовою. Суд задовольнив клопотання обвинуваченого Дворнікова про медобстеження в спеціалізованому медзакладі у зв'язку з тим, що у нього посилилися головні болі, а на лобі з'явилося новоутворення", - зазначив адвокат.

За його словами, суд продовжив вивчення матеріалів 8 тому (всього їх 16 - ред.), зокрема, протоколів негласних слідчих дій, тобто прослуховування, записаних на диску.

Наступне засідання суду призначено на 12 квітня.

Читайте також: Замах на Мосійчука: глава СБУ заявив про розкриття справи

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час траурної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули дві людини, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримані троє харків'ян: Володимир Двірників, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-