Замах на Мосійчука: глава СБУ заявив про розкриття справи

Замах на Мосійчука: глава СБУ заявив про розкриття справи

Відео
Укрінформ
У справі вибуху під стінами телеканалу "Еспресо", в результаті якого постраждав, зокрема, народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук, затримано підозрюваного.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак під час брифінгу у вівторок.

"Мосійчук, теракт. Так, є новини. Нещодавно, буквально кілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації та здійсненні цього терористичного акту. На сьогодні можу впевнено сказати, що цей теракт нами у взаємодії з прокуратурою розкрито, затримана одна особа, інші перебувають на "іншій території", ми розуміємо всі, де вони", – повідомив глава СБУ.

За словами Грицака, у ході проведених обшуків працівниками СБУ було вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26 (реактивна протитанкова граната – ред.), гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність затриманого до скоєння злочину.

"Я не хочу розкривати деталей, але я думаю, що найближчим часом мій заступник разом з представниками прокуратури проведуть з цього приводу детальний брифінг", - додав Грицак.

Читайте також: Мосійчук сказав, де зараз переховується учасник замаху на нього

Раніше нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що один із учасників замаху на нього переховується в анексованому Криму, і Україна найближчим часом проситиме РФ про його екстрадицію.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 жовтня біля будівлі телеканалу "Еспресо" пролунав вибух, унаслідок якого три людини постраждали, дві загинули. Серед потерпілих народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала.

Загинули охоронець народного депутата і співробітник МВС України підполковник Михайло Мормиль. Цей інцидент правоохоронці кваліфікували як теракт і передали справу до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-