У підтопленій Охтирці вода пішла на спад

У підтопленій Охтирці вода пішла на спад

Укрінформ
В місті Охтирка Сумської області, частину якої в результаті прориву саморобних шлюзів гідротехнічної споруди у розташованому поруч селі Вербовому підтопило у ніч на 2 квітня, вода пішла на спад.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі управління ДСНС у Сумській області.

„Ситуація поступово нормалізується. На ранок 3 квітня вода з більшості підтопленої території зійшла, хоча у ній ще залишалися 4 житлових будинки”, - зазначили у прес-службі.

Нормалізувати ситуацію вдалося завдяки розриттю об’їзної дороги, спрямувавши таким чином у канал, що утворився, воду у протилежному від міста напрямку.

Як повідомлялося, в результаті надзвичайної ситуації в Охтирці було підтоплено понад 400 домогосподарств та  25 житлових будинків. Особовим складом ДСНС евакуйовано 63 особи (з них 3 осіб похилого віку до лікарні). Для проведення подвірного обходу та евакуації населення від ДСНС було залучено 78 чоловік особового складу, 3 одиниці техніки та 4 плавзасоби.

Читайте також: Від весняного паводку потерпають два найбільших райони Луганщини

На вимогу Управління ДСНС України в Сумській області енергетики були вимушені знеструмити 10 трансформаторних підстанцій у районному центрі, які розташовані в прибережних зонах місцевих річок. Тимчасово без електроенергії опинилися 968 побутових споживачів електричної енергії – жителів Охтирки в зоні стихійного лиха.

Щоб запобігти ураженню електричним струмом людей, фахівці філії „Охтирський РЕМ” обстежують електрообладнання, яке може бути пошкоджене в результаті проходження паводку.

Також споживачам Охтирки частково було перекрито розподілення газу. В місцях, де є ризик пошкодження газопроводів, для оперативного реагування чергують фахівці газової компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-