Після трагедії у Волновасі підтримка України значно зросла - Порошенко

Після трагедії у Волновасі підтримка України значно зросла - Порошенко

Відео
Укрінформ
Підтримка України значно зросла після того, як увесь світ почув про події у Волновасі 2015 року, коли внаслідок обстрілу бойовиків рейсового автобуса загинуло 12 людей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час поїздки до Волновахи Донецької області в неділю, 1 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Волноваху дуже добре знають в Донецькій області, але після січня 2015 року про Волноваху заговорив увесь світ. Це був символ пожертви, це був символ брутальної агресії Росії проти нашої держави»,  - зазначив Порошенко.

Він пригадав, що ці події сталися відразу після маршу миру в Парижі.

Читайте також: Порошенко планує обговорити з Меркель розміщення миротворців на Донбасі

«Для того, щоб показати, що світ не боїться терористів, всі нормальні люди об'єдналися для того, щоб продемонструвати це, що перемога точно буде з нами, бо правда з нами, Господь Бог з нами. І я переконаний, що коли світ почув про трагедію Волновахи, підтримка України у світі значно зросла», -  наголосив Президент.

Він додав, що «наше спільне завдання відновлювати Волноваху, принести мир».

Як повідомлялося, 13 січня 2015 року бойовики терористичного угруповування так званої "ДНР" обстріляли рейсовий автобус «Златоустівка - Донецьк», що проходив паспортний контроль на пункті пропуску поблизу міста Волноваха.  Внаслідок атаки загинули 12 (за іншими даними 13 осіб), ще 18 поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-