Порошенко планує обговорити з Меркель розміщення миротворців на Донбасі

Порошенко планує обговорити з Меркель розміщення миротворців на Донбасі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час візиту до Німеччини 10 квітня планує обговорити з канцлером ФРН Ангелою Меркель, зокрема, питання запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це глава держави сказав під час поїздки до Маріуполя, яка транслювалася на його сторінці у Facebook.

«Будемо говорити про миротворців. Чому це так важливо? Тому що коли миротворці прийдуть скрізь: від Новоазовська до Станиці Луганської, будуть у Донецьку, в Луганську - там не буде місця російській армії», - заявив Порошенко.

Він додав, що нині необхідно створити умови для того, щоб миротворча місія могла розпочати роботу в Україні.

«Сьогодні тверда позиція України в боротьбі за мир приводить до того, що всі країни світу, крім Росії, підтримують необхідність запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви можете бачити, що зараз Росія опинилася в тотальній і повній ізоляції. Ніхто її не підтримує лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців», - наголосив Президент.

Читайте також: Порошенко обіцяє разом з Ципрасом відвідати грецьку громаду в Маріуполі

Він підкреслив, що початок роботи миротворців сприятиме виведенню з окупованих територій військової техніки, озброєння, регулярних військових підрозділів РФ та проросійських бойовиків.

Раніше прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив, що візит до Німеччини Президент планує здійснити 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-