На Хмельниччині судитимуть злодіїв за отруєння людей

На Хмельниччині судитимуть злодіїв за отруєння людей

Фото
Укрінформ
Хмельницькі детективи направили до суду справу щодо злочинної групи, яка труїла людей, щоб заволодіти їхнім майном.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"На Хмельниччині детективи у співпраці з працівниками карного розшуку завершили розслідування та направили до суду гучну справу по організованій злочинній групі, результатом діяльності якої стала смерть людини. Крім цього, фігурантів  кримінального провадження звинувачують у отруєнні людей по всій Україні з метою заволодіння їхнім майном", - зазначається у повідомленні. 

Як з'ясувалося під час розслідування, організатором злочинної групи була 23-річна жителька одного із сіл Миколаївської області. Спочатку дівчина втягнула у злочинну діяльність свого 30-річного товариша, уродженця Луганщини, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та шахрайства. Спільники отруїли трьох дівчат з Донеччини, підсипавши їм у їжу небезпечний препарат, аби викрасти у них ювелірні прикраси і гроші. Тоді потерпілі кілька днів провели у реанімації.

Згодом зловмисниця долучила до групи ще одного знайомого – 31-річного жителя Запоріжжя. Разом вони винаймали в автопрокатах автомобілі і роз‘їжджали Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах. 

У Хмельницькому, зловмисники не розрахували дозу смертельно небезпечного препарату, який додали у каву двом жінкам у нічному клубі. Одна з них померла від отруєння прямо на вулиці, а її подругу тоді ледве врятували лікарі. 

Читайте також: У Запоріжжі затримали групу автовикрадачів

Наразі злочинній групі інкримінують отруєння восьми потерпілих, одна з яких загинула.

Усім трьом фігурантам слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство), ч. 2 ст. 15 - п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбійний напад), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Кожна з санкцій цих статей передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на тривалий термін, аж до довічного ув‘язнення. Справу розглядатиме  Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області.

Фото: Прес-служба Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-