У Вінниці за швейцарські кошти створять систему муніципального велопрокату

У Вінниці за швейцарські кошти створять систему муніципального велопрокату

Укрінформ
У Вінниці протягом року за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні облаштують 15 пунктів муніципального велопрокату.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«У місті створять муніципальну систему велопрокату. Для цього в різних куточках Вінниці буде встановлено 15 пунктів прокату, кожен з яких матиме спеціальний термінал та 10 велостійок. Тут всі бажаючі зможуть зареєструватись та взяти велосипед напрокат. Термінали будуть обладнані сонячними панелями та батареями. Проект здійснюється за фінансування Швейцарського бюро співробітництва в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що муніципальний велопрокат стане частиною мережі громадського транспорту. Люди зможуть взяти велосипед в одному пункті прокату та здати його в іншому, там, де це буде найзручніше зробити.

Читайте також: Ще одне українське місто відмовиться від маршруток

Зокрема, йдеться про встановлення 150 стійок для велосипедів SmartDocks та 15 терміналів Flat, які закуповують за кошти Швейцарського бюро співробітництва в Україні. Швейцарські партнери виділяють на фінансування проекту 180 550 швейцарських франків. Згідно з інвестиційною угодою, 120 велосипедів, які будуть використовуватись у прокаті, місту передасть компанія ТОВ «Некстбайк Україна».

Термінали Flat матимуть рами з нержавіючої сталі TouchScreenDisplay з багатомовним інтерфейсом для реєстрації, прокату та інформації. Вони будуть оснащені сонячними панелями та батареями 12VLi-Ion, опорна плита виготовлена з нержавіючої сталі.

Термінали встановлять у різних куточках міста, щоб вінничанам та гостям міста було зручно користуватись цими послугами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-