Хакер з Черкащини

Хакер з Черкащини "здавав в оренду" шкідливі програми за криптовалюту

Укрінформ
Працівники кіберполіції викрили 22-річного чоловіка, що створював шкідливе програмне забезпечення та надавав його у користування за криптовалюту.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції.

«Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції встановили, що хакер у мережі називав себе AntonShesar та Сatona. Він займався створенням та збутом шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для втручання в роботу серверного обладнання з подальшим несанкціонованим копіюванням баз даних. Оперативники з кіберполіції встановили, що 22-річний уродженець Черкаської області на різноманітних хакерських форумах пропонував свої послуги з надання в оренду шкідливого програмного забезпечення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український хакер пограбував 40 банків світу на €1 мільярд: найбільше “зняв” з РФ

Як зазначається, з метою конспірації чоловік розміщував посилання на завантаження створеного вірусу на веб-ресурсі, що знаходився на території РФ, а управління шкідливим ПЗ здійснював з використанням віддаленого RDP протоколу.

Правоохоронці провели одночасно три обшуки на території Черкаської та Київської областей та вилучили комп'ютерну техніку, з якої проводилося віддалене керування веб-ресурсом та шкідливим ПЗ.

Крім того, у помешканні хакера виявлено файли з інформацією щодо більше п'яти тисяч скомпрометованих облікових записів. На інших носіях інформації правоохоронці знайшли дані щодо ще 10 тисяч облікових записів електронних скриньок, доступ до яких був отриманий незаконно.

Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 361 (несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-