Пожежа у Гончарівську: військова прокуратура завела справу

Пожежа у Гончарівську: військова прокуратура завела справу

Укрінформ
Військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом пожежі у наметовому містечку військової частини неподалік села Гончарівське на Чернігівщині.

Про це повідомив на сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"29 березня в одній з військових частин, що дислокується неподалік села Гончарівське Чернігівської області, сталася пожежа в наметовому містечку. Отримав опіки другого ступеня військовослужбовець-контрактник ЗСУ, згорів намет та пошкоджено військове майно, зокрема ліжка, спальники тощо. На місце події виїхав прокурор військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, який організував проведення першочергових слідчих дій", - написав речник.

Як повідомив Лисенко, під час огляду місця події за участю спеціалістів попередньо встановлено, що пожежа сталася внаслідок порушення пожежної безпеки, зокрема, правил експлуатації військової печі. 

Читайте також: Польовий табір на Гончарівському полігоні готовий до прийому підрозділів для навчання

Потерпілого військовослужбовця терміново доправили до Чернігівського військового госпіталю. Наразі стан його здоров'я оцінюється як задовільний.

За фактом пожежі військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 270  (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-