Луцький електротранс пояснив, чому купувати “Богдани” нереально

Луцький електротранс пояснив, чому купувати “Богдани” нереально

Фото
Укрінформ
Керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц та депутати міської ради у відповідь на протести проти закупівлі вживаних швейцарських тролейбусів стверджують, що ті в кілька разів дешевші від транспорту, який пропонує луцький автозавод.

Про це повідомляє місцевий інтернет-портал T1.ua.

"За 2 млн грн ми закуповуємо два швейцарські тролейбуси. Це сума, за яку ми можемо купити у підприємства "Богдан" хіба задній міст і частину двигуна. Якщо про цю акцію стане відомо європейцям, ми втратимо цю можливість. Сьогодні вже три міста в Україні хочуть купити ці тролейбуси. Бо 2 мільйони – це дуже невелика ціна", - зазначив Пуц.

За його словами, у Луцьку катастрофічно не вистачає електротранспорту. В місті їздить 41 тролейбус, цього недостатньо, а за 10 років жодної нової машини не з'явилося. Швейцарські вживані тролейбуси, через які сьогодні виник конфлікт на сесії міськради, можуть прослужити 10 років.

Пуц також наголосив, що підприємство "Богдан" має право брати участь у тендері.

"Ціна одного тролейбуса "Богдан" - 9,5 млн грн. Це нереальна для Луцька ціна. Колектив підприємства просто використовують у політичних цілях. Дайте нам за мільйон 9 тролейбусів – ми у вас сьогодні їх купимо", – зазначив депутат Євген Ткачук.

А депутат Борис Смаль запропонував, щоб підприємство "Богданґ" продало місту новий тролейбус за ціною тролейбуса зі Швейцарії.

Читайте також: Працівники заводу "Богдан" протестують перед Луцькою міськрадою

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Луцьку перед початком сесії міської ради працівники місцевого тролейбусного заводу - філії ПАТ "АК Богдан-Моторс" протестували проти виділення з міського бюджету коштів на закупівлю вживаних тролейбусів у Швейцарії, вимагаючи натомість підтримати вітчизняного виробника.

Фото: Волинь 24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-