У курортному Скадовську залили нечистотами майже гектар землі

У курортному Скадовську залили нечистотами майже гектар землі

Укрінформ
На Херсонщині на території причорноморського міста Скадовськ, яке є курортом державного значення, забруднили нечистотами майже гектар землі.

Про це поінформувала Державна екологічна інспекція у Херсонській області.

"Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області, на виконання протоколу наради від 15 листопада 2017 року, яка відбулася під головуванням голови Херсонської обласної державної адміністрації щодо здійснення державного нагляду в частині забруднення земель та водоносного горизонту, пов'язаного з демонтажем труб напірного колектора відведених стічних вод від місцевості "Цукур" до м. Скадовськ, проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства. За результатами перевірки встановлено, що з пошкодженого трубопроводу здійснювався витік неочищених стічних вод, що спричинило забруднення земельної ділянки. Площа забруднення становить 9975 кв. метрів", - повідомила обласна Держекоінспекція.

За її інформацією, спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби грунту. Вміст нітратів, сульфатів, фосфору та амонію у цих пробах перевищують фонові концентрації. Згідно здійснених розрахунків, сума збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення цієї землі, становить 555 тис. 208 гривень.

Читайте також: Ще одне українське місто відмовиться від маршруток

Для належного реагування та вжиття відповідних заходів Державна екологічна інспекція у Херсонській області направила матеріали перевірки до Скадовського відділення Новокаховського відділу поліції ГУ Національної поліції в області.

Як повідомляв Укрінформ, причорноморське місто Скадовськ восени 2011 року отримало статус курорту державного значення. Його розвиток бачать на Херсонщині як Всеукраїнської дитячої оздоровниці. В області хочуть позиціонувати розташовану на території Скадовська оздоровчу зону "Цукур" із наявними там дитячими оздоровницями як скадовський "Артек".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-