Поліція допитала миколаївського губернатора у справі про смерть Волошина

Поліція допитала миколаївського губернатора у справі про смерть Волошина

Укрінформ
Поліція допитала голову Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка і одного з його заступників у рамках розслідування справи про смерть льотчика, ветерана АТО, в.о. директора місцевого аеропорту Владислава Волошина. 

Про це повідомив керівник обласної поліції Юрій Мороз на брифінгу в понеділок, пишуть Миколаївські новини. 

“По справі Волошина був допитаний голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко. Губернатор повідомив, що мав з Владиславом тільки робочі стосунки, які полягали в наданні йому допомоги в отриманні технічних дозволів для сертифікації аеропорту. Жодних загроз, жодного примусу до підписання будь- яких  документів не було», - сказав Мороз.

«Не бачу підстав, щоб він вчинив самогубство під тиском. Але ми продовжуємо перевіряти цю версію», - додав він.

Мороз також підкреслив, що ніяких ризиків в діяльності на посту в.о.директора не було, як не було і актів виконаних робіт по ремонту будівлі аеровокзалу.  

«Чи були кримінальні риски в тій діяльності, яку Волошин встиг здійснити з моменту призначення в. о. директора? Ви знаєте, що був проведений тендер на ремонт будівлі аеропорту. НАБУ, СБУ, поліція, Держаудитслужба надіслали листи на адресу в. о. директора аеропорту і керівництва області про можливі корупційні ризики при ремонті. На підставі цих документів було звернення глави облдержадміністрації про усунення цих ризиків і розгляд можливості розірвання договору. В результаті договір з переможцем тендеру був розірваний. Ніякі гроші за виконані роботи не виплачувалися. Що стосується тиску на Волошина нібито при підписанні актів виконаних робіт, то цих ризиків не було, оскільки на даний момент таких актів не існує», - сказав Мороз.

Виходячи з цього, Мороз заявив, що не бачить підстав вважати, що самогубство Волошин вчинив під тиском.

Читайте також: Поліція не виключає, що Волошина довели до самогубства

Крім того, як повідомив начальник поліції, із слів вдови Волошина, на початку березня голова обласної адміністрації Савченко пообіцяв Волошину після отримання сертифікатів з аеропорту посприяти йому в отриманні квартири, з приводу чого, за словами Мороза, Волошин перебував у піднесеному настрої, оскільки повинна була вирішитися одна з його проблем, пов'язана з відсутністю власного житла.

В той же час, на допитах друзі і товариші по службі льотчика зазначали, що Волошин після подій 2014 року потребував допомоги психолога, але постійно відмовлявся від неї. За деякими даними, він не раз висловлював думки про суїцид.

Що стосується версії про самогубство через проблеми в сім'ї, то Мороз повідомив, що Волошин був офіційно розлучений, а у його маленької дитини були проблеми із здоров'ям.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня в Миколаєві вдома застрілився 29-річний керівник обласного аеропорту льотчик Владислав Волошин. Поліція почала кримінальне провадження по ч. 1 ст. 115 УК ("Умисне вбивство"). 

Поліція розглядає ряд версій. Це самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство, здійснене у зв'язку з професійною діяльністю на посаді керівника аеропорту (цю версію об'єднали з доведенням до самогубства); самогубство із-за взаємовідносин в сім'ї; самогубство із-за можливих конфліктів під час проходження служби у ЗСУ; нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю.

Волошин був учасником бойових дій на Донбасі, нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Він був пілотом штурмовика. В Росії його звинуватили у збитті малайзійського Boeing рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-