Розпочався процес висування кандидатів на місцеві вибори

Розпочався процес висування кандидатів на місцеві вибори

Укрінформ
У понеділок, 26 березня, розпочинається процес висування кандидатів у депутати та місцеві голови на перших виборах до об'єднаних територіальних громад, які відбудуться 29 квітня.

Про це повідомляється у прес-релізі Центральної виборчої комісії, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Сьогодні, 26 березня, відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 29 квітня 2018 року, розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подання документів до територіальних виборчих комісій (ТВК) триватиме до 4 квітня включно, а до 5 квітня включно ТВК вирішуватимуть про реєстрацію кандидатів або про відмову у ній.

Водночас у ЦВК поінформували, що рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у вказаних перших місцевих виборах подали до Комісії 30 партій.

Уточнено, що перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 29 квітня 2018 року, відбудуться у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України. До складу цих 40 ОТГ  увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

За попередніми підрахунками ЦВК, у виборах зможуть взяти участь понад 263 тисячі виборців. Загальна ж сума, передбачена на їх підготовку і проведення, становить 11 млн 424 тис. гривень.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах вісьмом громадським організаціям.

Читайте також: КВУ назвав депутатів, які прогуляли 90% голосувань Ради

Як відомо, протягом двох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року в Україні було призначено 667 перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах. Відтак, після проведення виборів 29 квітня 2018 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ становитиме 707.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-