Злочинна група 10 років підробляла паспорти та інші документи

Злочинна група 10 років підробляла паспорти та інші документи

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Миколаївщини припинили діяльність злочинної групи, яка підробляла паспорти громадян України, в тому числі закордонні, та інші документи.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Затримано шістьох осіб, а саме - начальника відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради, колишнього співробітника міграційної служби, громадянина Республіки Молдова, мешканця Київської області та двох мешканців Миколаївської області", - зазначила вона.

Слідство встановило, що в період з травня 2017 року по березень 2018 року начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради у змові з п’ятьма іншими особами налагодив виготовлення підроблених паспортів громадян України, зареєстрованих на тимчасово окупованих не підконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей, а також анексованої території Автономної Республіки Крим. До документів вносилися неправдиві дані про їх власників для безперешкодного перетину державного кордону.

При цьому з'ясувалося, що посадовець має подвійне громадянство – України та Росії, а його син є громадянином Росії та військовослужбовцем Збройних сил Росії.

Читайте також: “Маски-шоу” у столичному торговому центрі: нотаріус сприяв рейдерам за $18 тисяч

Злочинна група формувала для замовників цілий пакет підроблених документів, необхідних для оформлення паспортів, - довідки про не судимість, ідентифікаційні коди, свідоцтва про шлюб тощо.

Злочинна група 10 років підробляла паспорти та інші документи / Фото: Генпрокуратура

У ході документування протиправної діяльності членів вказаної групи на території Миколаївської та Київської областей в держаних установах державної міграційної служби та за місцями проживання фігурантів справи було проведено більше 20 обшуків, за результатами яких вилучено 75 печаток і штампів, зокрема, Посольства України в Республіці Казахстан, Молдови та понад 100 незаповнених бланків державних установ, організацій, що посвідчують факти, які мають юридичне значення. Також правоохоронці вилучили 50 тис. доларів, 50 тис. гривень, 252 тис. російських рублів, 2 тис.130 євро.

Крім того, під час обшуків було виявлено 9 одиниць зброї без встановлених дозвільних документів, понад 150 патронів різного калібру, понад 500 грамів золотих виробів, речовину, схожу на канабіс, а також журнали реєстрації осіб, які не мають постійного місця проживання.

Слідчі з'ясували, що затримані займалися злочинною діяльністю близько 10 років. Було задокументовано біля 30 епізодів їх роботи.

Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-