Справа

Справа "Мультика": смерть у миколаївському СІЗО не була насильницькою – прокуратура

Укрінформ
На тілі фігуранта у справі миколаївського кримінального авторитета Михайла Титова на прізвисько "Мультик", якого знайдено мертвим у СІЗО Миколаєва, ознак насильницької смерті не виявлено.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Миколаївської області Валерія Власова.

"23 березня 2018 року об 11.30 годин у камері Миколаївського слідчого ізолятора знайдено тіло підозрюваного у кримінальному провадженні Дмитра Леонова без явних ознак насильницької смерті. Центральним відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Також з метою перевірки законності виконання службових обов’язків співробітниками вказаної установи, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України, розслідування якого доручено Слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів з числа досвідчених та кваліфікаційних працівників.

Задля повного, всебічного та неупередженого дослідження обставин смерті проводяться необхідні слідчі дії. На даний час у слідчому ізоляторі триває огляд місця події із залучанням адвоката потерпілого. Вже підготовлено клопотання до суду щодо призначення судово-медичної експертизи.

Хід розслідування перебуває під контролем керівництва прокуратури Миколаївської області.

Як уже повідомляв Укрінформ, 29 серпня 2017 року у Миколаєві у низки депутатів від “Опозиційного блоку” було проведено обшуки. Також обшукували багатьох відомих місцевих підприємців та департамент ЖКГ міської ради.

Читайте також: У СІЗО знайшли мертвим фігуранта справи кримінального авторитета "Мультика"

У результаті затримано підприємця Михайла Титова (відомого в Миколаєві кримінального авторитета на прізвисько "Мультик") та чотирьох його спільників, серед яких був і Леонов. Їх звинувачують у заволодінні бюджетними коштами, вимаганні, рейдерстві, погрозах вбивством та інших тяжких злочинах.

Варто зауважити, що усі фігуранти цієї справи перебувають у в’язниці Маріуполя, де їм і було обрано запобіжний захід. Але, з неофіційних джерел стало відомо, що Титова та Леонова привезли до Миколаєва для проведення слідчих заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-