Нарешті в Україні починається весна: на півдні до 10 градусів тепла

Нарешті в Україні починається весна: на півдні до 10 градусів тепла

Укрінформ
У п’ятницю, 23 березня, в Україні очікується погода без суттєвих опадів, на півдні України – до +10 градусів тепла. До середини наступного тижня синоптики обіцяють до +17 градусів.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

"Саме 23 березня, у п’ятницю, у Всесвітній день метеоролога, денна температура повітря в Україні вже показуватиме досить комфортні -3+4 градуси, а на півдні України – навіть +5+10 градусів. Суттєві опади також відсуне потужна зона високого атмосферного тиску, антициклон. Повсюди буде сухо, лише в південній частині пройдуть мокрий сніг та дощ", - повідомляє вона.

Зі даними синоптика, вихідними, 24-25 березня, в Україні переважатиме суха повітряна маса, опади малоймовірні. Температура повітря вночі ще буде низькою, -4-9 градусів, місцями до -12 градусів. Проте вдень за допомогою сонячних прояснень поступово потепліє до 0+6 градусів.

26-27 березня потепління триватиме й протягом дня очікується +1+8 градусів, на півдні до +12 градусів. Проте потепління дещо нівелюється вологим повітрям, дощами, які принесуть атмосферні фронти із заходу Європи. У дощах можливе погіршення видимості та посилення вітру. За такої синоптичної ситуації люди із серцево-судинними недугами можуть почувати себе некомфортно. Також водіям на дорогах слід бути уважнішими, попереджає Наталка Діденко.

До середини наступного тижня, 28-29 березня, потепління досягне денних +7+14 градусів, на півдні України очікується +10+17 градусів. Дощі найбільш імовірні в середу-четвер у західних та північних областях.

У Києві найближчими днями потепління також набиратиме обертів. 23 березня вночі ще холодно, до -10 градусів, проте вже вдень, у Всесвітній день метеоролога, очікується близько нуля.

Читайте також: Погода у Рівному побила температурний рекорд, який тримався майже 70 років

24-25 березня у столиці буде сухо, переважно сонячно, вночі ще підмерзне до -5-8 градусів, але в денні години потепліє до +2+5 градусів.

На початку наступного тижня у столиці потепління триватиме і досягне максимально +4+9 градусів. Суттєві опади малоймовірні, лише 26 березня пройдуть періодичні дощі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-