У Львові визначилися, в які дні підніматимуть червоно-чорний прапор

У Львові визначилися, в які дні підніматимуть червоно-чорний прапор

Укрінформ
У Львівській міській раді досягли компромісу щодо використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу. Відтепер такі прапори будуть вивішуватись на флагштоках біля Ратуші та районних адміністрацій Львова в дні відзначення великих подій національно-визвольної боротьби.

Про це з сесії міської ради повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора, під час спільного засідання керівників усіх фракцій, ми винесли дуже мудре і справедливе рішення. Всі керівники фракцій виступили співавторами ухвали, усі колеги- депутати підписалися під ухвалою про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території  Львова», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Ухвалу щодо використання «бандерівського» прапора депутати підтримали одноголосно.

Відтепер 1 січня - у день народження голови Проводу ОУН Степана Бандери, 3 лютого - у день створення ОУН, 5 березня - у річницю з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича, 21 травня - у День пам’яті жертв політичних репресій, у четверту неділю червня - Свято Героїв, 14 червня – у день народження полковника Армії УНР, команданта УВО, першого голови Проводу ОУН Євгена Коновальця, 30 червня - в день проголошення Акту відновлення Української держави, у день народження Романа Шухевича, 30 липня - у день створення УВО, та 14 жовтня - у День захисника України та день створення УПА, у Львові майорітимуть червоно-чорні стяги.

Їх будуть встановлювати під час пленарних засідань у сесійній залі міськради, а також рекомендовано керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, вивішувати у встановлені дні поруч з Державним прапором України.

Читайте також: Садовий вважає, що Польща перегляне своє рішення щодо "історичного” закону

Раніше сесія міськради проголосувала лише за те, щоб червоно-чорний прапор було встановлено перед Ратушею.

Львівські націоналісти вважають сьогоднішнє рішення сесії своєю заслугою. Голова міського осередку ВО "Свобода" Юрій Мельничук у Facebook зазначив: «Націоналісти дотиснули владу Львова - червоно-чорний прапор офіційно використовуватимуть на адмінбудівлях міста та у сесійні залі ЛМР. Депутати кардинально змінили свою позицію і проголосували одностайно «за».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-