Мінекології підтверджує: організатори

Мінекології підтверджує: організатори "звалища кінцівок" не мали жодної ліцензії

Укрінформ
"Муніципальна екологічна компанія", яка вивозила  відходи з медичних закладів Дніпра та Запоріжжя просто на звалище, не мала ліцензії на провадження господарської діяльності з небезпечними відходами.

Про це в листі Укрінформу повідомило Міністерство екології та природних ресурсів України.

"ТОВ "Муніципальна екологічна компанія" відсутнє у переліку ліцензіатів на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами, який розміщено на офіційному порталі Міністерства екології та природних ресурсів України", - йдеться у листі.

У ньому також підтверджується, що 24 грудня 2017 року Дніпровським відділом поліції були проведені слідчі дії з приводу виявлених небезпечних відходів у Запорізькій області. До участі у слідчих діях було залучено інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Запорізькій області.

З’ясувалося, що територія належить фірмі ТОВ "Муніципальна екологічна компанія", яка мала вивозити відходи з медичних закладів Дніпра та Запоріжжя.

"За даними Держекоінспекції в Запорізькій області, у проведенні слідчих дій брала участь особа, яка представилась директором ТОВ "Муніципальна екологічна компанія". Зокрема, ним було  поінформовано, що компанія є користувачем будівлі для зберігання відходів від надання медичних послуг. Проте підтверджуючих документів на  право користування приміщенням, а також документів, що засвідчують походження або власника небезпечних відходів, особою, яка представилася директором, не надано. Відповідно до вимог чинного законодавства ТОВ "Муніципальна екологічна компанія" не має правових підстав для діяльності із збирання, перевезення та зберігання небезпечних відходів", - інформує Мінекології.

Читайте також: У Запоріжжі знайшли жахливе звалище медичних відходів

Як повідомляв Укрінформ, у прoмислoвiй зoнi Зaпoрiжжя виявили звaлищe з біоматеріалами, у тому числі зi збудникaми тубeркульoзу та людськими кінцівками. Відходи пролежали близько 3 місяців в будiвлi iз вибитими шибкaми бeз жoднoї oхoрoни. Після того як різкий неприємний запах поширився околицями, люди викликaли слiдчo-oпeрaтивну групу.

Наразі відкрита кримінальна справа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-