У Кочубеївській ОТГ на Херсонщині запрацював модернізований ЦНАП

У Кочубеївській ОТГ на Херсонщині запрацював модернізований ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
У Кочубеївській об’єднаній громаді розпочав роботу модернізований за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" Центр надання адміністративних послуг.

“20 березня в селі Кочубеївка Херсонської області відкрився сучасний ЦНАП, який  надаватиме мешканцям громади більше 100 видів адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості та навіть паспортні послуги”, - йдеться у повідомленні U-LEAD

Як зазначається, Центр доступний для людей з інвалідністю. У приміщенні також облаштований дитячий куточок.

До створення Центру долучилися українські та шведські експерти Програми “U-LEAD з Європою”, яка надала допомогу в інституційному оновленні ЦНАП, реконструкції інтер’єру приміщення, а також в оснащенні меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням. При цьому громада самостійно придбала паспортне обладнання.

“Завдяки реформі децентралізації громади отримують більше можливостей, а разом з тим і відповідальності у своєму розвитку. Надання якісних адміністративних послуг для мешканців є одним з ключових завдань влади на місцях. Ми дуже раді, що Кочубеївська громада долучилася до нашої Програми, і вітаємо її жителів з відкриттям оновленого Центру. Я впевнена, що відтепер мешканці громади отримуватимуть тільки якісні адміністративні послуги в комфортних умовах”, - заявила керівник початкової фази покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми “U-LEAD з Європою” Сусанна Делланc. 

Фахівці Кочубеївського ЦНАП пройшли навчальні тренінги для підвищення кваліфікації, які були спеціально розроблені в рамках Програми.

Голова Кочубеївської ОТГ Іван Дударь висловив щиру подяку партнерам із “U-LEAD з Європою” за допомогу.

Загалом у межах початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми “U-LEAD з Європою” заплановане відкриття 26 ЦНАП в українських ОТГ. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це  - приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

Читайте також: Власні доходи місцевих бюджетів України зросли на 124 мільярди

“U-LEAD з Європою” є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. 

Фото ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-