Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": до суду передали обвинувачення проти двох чиновників ДСНС

Укрінформ
У справі про пожежу в таборі "Вікторія" прокуратура Одещини направила до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців ГУ ДСНС в області.

Про це прокуратура Одещина заявила у Фейсбуці

Слідчі прокуратури завершили досудове розслідування стосовно двох посадовців Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, йдеться у повідомленні.

Колишній керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та діючий інспектор підозрюються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Обвинувальний акт щодо вказаних осіб прокуратура Одещини направила до суду для розгляду по суті.

Читайте також: Пожежа у “Вікторії”: обвинувальні висновки вже у суді

Обвинувальний акт стосовно інспектора ДСНС, який є обвинуваченим по справі пожежі в таборі "Вікторія", вже надійшов до суду, повідомляє портал "Судова влада України".

Обвинувачений працює провідним інспектором районного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області. До його повноважень входить здійснення державного нагляду за додержанням і виконанням вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Сторона обвинувачення стверджує, що інспектор був обізнаний про порушення правил пожежної безпеки та можливі наслідки, проте не підготував та не склав відповідний рапорт, з яким мав би звернутись до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи комплексу «Вікторія». Крім того, не вжив заходів, направлених на приведення стану вказаного об’єкту у відповідність до правил пожежної безпеки.

Водночас на розгляді у суді перебувають обвинувальні акти стосовно директора та колишнього старшого вихователя дитячого табору.

Як повідомлялся, 16 вересня, в останній день зміни, в муніципальному дитячому оздоровчому комплексі «Вікторія» сталася пожежа. Згорів новий двоповерховий дерев’яний корпус табору, який ще в травні міський голова Генадій Труханов демонстрував президенту України Петру Порошенко як зразковий. На момент пожежі в корпусі перебували 42 дитини, загалом у таборі – близько півтори сотні. Під час пожежі загинуло троє дітей – 8, 9 і 12 років. 

Про те, що встановлену у таборі протипожежну сигналізацію вимкнули, стало відомо ще 23 червня 2017 року, коли чиновники провели перевірку в таборі. Адміністрація табору «Вікторія» також розірвала договір про обслуговування сигналізації із компанією «Укртехбезпека». За словами батьків, діти, які відпочивали в таборі, розповідали про електропроводка, що іскрилася, жалілися на удари струмом в душі ще під час заселення в табір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-