Пожежа у “Вікторії”: обвинувальні висновки вже у суді

Пожежа у “Вікторії”: обвинувальні висновки вже у суді

Укрінформ
Прокуратура Одеської області передала на розгляд Київського райсуду Одеси обвинувальний висновок та матеріали досудового розслідування стосовно екс-директора спортивно-оздоровчого комплексу "Вікторія" Петроса Саркісяна, в якому під час пожежі загинуло троє дітей.

Таку заяву зробив сьогодні на брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прокуратура направила до Київського райсуду Одеси обвинувальний акт стосовно директора дитячого табору "Вікторія". Завершене також досудове розслідування стосовно екс-керівника Київського райвідділу ДСНС та старшого інспектора цього відділу, яких підозрюють у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)", - зазначив Жученко.

За його словами, слідчі звинувачують у службовій недбалості, що призвела до загибелі дітей, також віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько, якій ще в жовтні 2017 року було повідомлено про підозру і яку звільнено з посади за власним бажанням через кілька днів після трагедії. 11 жовтня суд обрав Цвірінько запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Зараз екс-чиновниця перебуває на стаціонарному лікуванні в медзакладі.

Прокуратура передала на розгляд суду також обвинувальний акт стосовно старшої виховательки "Вікторії" Наталії Янчик, яка була відповідальною за пожежну безпеку в комунальному позашкільному закладі.

Слідчі здійснювали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Пожежа у "Вікторії": виховательці загрожує три роки тюрми

Співробітники облпрокуратури спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління Національної поліції провели також близько 20 обшуків на 14 підприємствах у рамках розслідування кримінального провадження за фактом службового підроблення у період реконструкції табору "Вікторія", де вночі 15 вересня згоріли під час пожежі троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-