Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": виховательці загрожує три роки тюрми

Укрінформ
Прокуратура Одеської області передала до Київського райсуду Одеси обвинувальний акт щодо старшої виховательки Наталії Янчик, яка відповідала за пожежну безпеку в комунальному позашкільному закладі "Вікторія", де 15 вересня загинули під час пожежі троє дітей.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Колишню старшу виховательку табору "Вікторія" слідство звинувачує у неналежному виконанні службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх дітей внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що призвело до загибелі неповнолітніх (ч.2 ст.137) Кримінального кодексу України. Підсудній загрожує обмеження волі на строк до 4 років або позбавлення волі на строк до 3 років", - зазначили в райсуді.

У січні Приморський райсуд міста продовжив запобіжний захід обвинуваченій у вигляді особистої поруки на 2 місяці.

Читайте також: Пожежа у дитячому таборі “Вікторія”: інспектору ДСНС оголосили підозру

Як повідомлялося, директор табору «Вікторія» Петрос Саркісян перебуває під вартою без права на заставу. 5 лютого Апеляційний суд Одеської області залишив під цілодобовим домашнім арештом провідного інспектора Київського районного підрозділу ДСНС, якого підозрюють у службовій недбалості, що призвела до пожежі в таборі.

Триває також досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Пожежа, що призвела до трагедії, сталася 15 вересня 2017 року близько 23 год. 20 хв. у корпусі №5 дитячого табору "Вікторія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-